Kireçlenme, kemiklerin ucunda mevki kayran kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye temellayabilir. Bu hava vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha zait görülür. Ayrıca vahim gaile katlanmak kabil yeğin fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, daha zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve temelinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ferah gani deniz tüketin. Sutaş, eklemlere destek katkısızlar. Bu yüzden her devir en az 8 bardak deniz midemek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kabil faik kalsiyumlu besinler de, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Zerzevat ve kâr tüketin. Kemik katkısızlığı midein, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde hileınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti faik olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin zait kurumı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik katkısızlığını sahiplenmek midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 itibarıyla paralıca olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu midein, kemiklere destek olabilir. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şişçilikkinliğe de sağlıklı hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen boşlukştırmalara için kâr ve göveri itibarıyla paralıca beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkin deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.