Puro seçiminiz, yakışınız, içişiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar tamamen size özeldir. Fakat yine de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda hasetn her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Etki özümlemeı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini denetçi buyurmak gerekir. Bu Toscanello için muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı nem oranlarında içmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneme huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken hayati bir nizam var. Puro sadece fakat sadece kokusuz odle yakılır! Puro her ahit evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yaklaşan. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken flama puroya düver dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan berenarı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 perese eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken bütün tabanğın eşit yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda kararlı bir şekilde 360 perese döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara bakarak berenarı henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu usul çakmaklar çok çelimlidür ve çokça yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemi doğal alevli çakmaklarla, berenarı ahit alabilir. Bu süre size vakit kaybı gibi boşlukükebilir fakat puro çıdam ve himmet lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma işleminden sonrasında pahal çevirip tarafünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe albeni üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kıç kıpkırmızı ise yakma işlemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, yani bütün kıç kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu gagaınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki bayağı soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz içime müheyya. Evet evet siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı içilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye aylamak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi içmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o kadar üzücülaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman hafifçe ağıza doldurulur ve dilsiz almaçların dumanla uyartılmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini bir güzel temizleyin. Bunun için kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri bir güzel temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için tekrar yakma problem örgütleme etmez. Fakat yönetim özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda kederlilik hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyen şgeri olan 2 nizamı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın platformın hararet değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız platform sıcaklığının 16 ila 18 perese ortada olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Aşiyan ortamında bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden platform sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Ama zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız platformını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile huzurlaşmazsınız. Saklama platformı sıcaklığında cins problem platformın itici değil çokça sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız platformı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız platformının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz nem hıfız platformı sıcaklığına bakarak değişim gösterecektir ve bu yüzden de hıfız platformı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir albeni geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta albeni geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız platformının albeni geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu içindeki nem ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı esenlayacak katiyen albeni geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yerinde humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen albeni geçirmedikleri için başka rakiplerine koskocaman üstelik atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/